Klantcases

 

Aevitae (02-2015 tot 02-2016), CFO ad interim:

Herstructureren van en leidinggeven aan de financi‘le afdelingen (debiteurenadministratie, financi‘le administratie, financial en business control en riskmanagement) binnen de Aevitae group.

 

Resultaten: Ontwerp en implementatie van organisatiestructuur, functieprofielen en competenties waarna matching heeft plaatsgevonden. Hierdoor is een bredere en professionelere financi‘le organisatie ontstaan die beter is toegesneden op de externe ontwikkelingen. Tevens is de P&C-cyclus verbeterd en een meerjaren begroting opgesteld t.b.v. interne sturing en externe herfinanciering.    

 

 

Europdonor (vanaf 01-2012 tot 11-2015), Financieel management ad interim:

Europdonor (tegenwoordig Matchis) bemiddelt in stamceltransplantaties ten behoeve van pati‘nten met een hemato-oncologische ziekte.

 

Resultaten: ontwikkeling en uitvoering van strategisch plan, kosten reductie en omzetverhoging, be‘indigen verlieslatende situatie, pricing modellen ingevoerd, outsourcing financi‘le administratie, fusie en afsplitsing.

 

 

KPN Zakelijke markt en Getronics (02-2012 tot 12-2014), Financieel programma manager ad interim:

Voorbereiding en begeleiding fusie KPN en Getronics

 

Resultaten: inrichten P&C-cyclus voor de businessunit Zakelijke Markt, control werkzaamheden, ontwerp en implementatie financi‘le besturing (inclusief transfer pricing).

 

 

XS4ALL Internet bv (01-2011 tot 12-2011), Chief Financial Officer ad interim:

Verantwoordelijk voor financi‘n en inkoop binnen XS4ALL Internet b.v. XS4ALL is een Internet Service Provider met een hoge klanttevredenheid, groot innovatief vermogen en een goede winstgevendheid.

 

Resultaten: het handhaven van de hoge service en klanttevredenheid, verhogen van de EBITDA-marge in een periode dat nieuwe producten als Internet-tv en FTTH zijn ge•ntroduceerd. Om dit te bereiken is o.a. de P&C-cyclus heringericht, een profesionaliseringsslag gemaakt (financi‘le medewerkers verder ontwikkeld op benodigde competenties, training en selectie), de afdeling Incasso uitbesteed en een strikt cashflow management ingevoerd waardoor middelen vrijkwamen om te investeren.

Wichard Financieel Advies & Management b.v.